Zijn wij zonnepanelen gemaakt in China?

Om handelsproblemen te voorkomen, VS, S. Zonne-installateurs hebben veel van hun panelen gekocht uit de vier Zuidoost-Aziatische landen.

Zijn wij zonnepanelen gemaakt in China?

Om handelsproblemen te voorkomen, VS, S. Zonne-installateurs hebben veel van hun panelen gekocht uit de vier Zuidoost-Aziatische landen. Maar volgens Auxin worden veel van die panelen vervaardigd door buitenlandse dochterondernemingen van Chinese bedrijven en gebruiken ze cellen, wafels en andere onderdelen die hun oorsprong hebben in China. Op 22 februari kondigde LG Electronics USA, gevestigd in Huntsville, Alabama, aan dat ze de zonne-energieactiviteiten zouden verlaten.

Ongeveer 200 werknemers waren roze uitgegleden in een groene economie die hard op weg is een Aziatisch banenprogramma te worden. Het bedrijf gaf de schuld aan „aanbodbeperkingen en „logistieke kosten” voor de exit. Aanbodbeperkingen betekenen dat de belangrijkste bronmaterialen om zonnepanelen te maken, te beginnen met polysilicium, ten minste gedeeltelijk worden gesanctioneerd door de VS, S. Vanwege dwangarbeid in de provincie Xinjiang, de thuisbasis van talloze moslims die in detentiecentra wonen, noemt Peking heropvoedingskampen.

Ten minste één grote speler, Hoshine Silicon Industries, wordt geblokkeerd om deel uit te maken van de VS,. Iedereen in de branche heeft dit problematisch genoemd. Sancties, en de dreiging van meer sancties opgelegd door wat bekend staat als Inhold Release Orders by Customs and Border Protection zorgen voor onzekere zaken. Logistieke kosten kunnen het bedrag betekenen dat transoceanische verladers in rekening brengen, maar ik zal eraan toevoegen dat het ook betekent dat LG op het punt staat grof te duur te worden door Chinese multinationals en dat de Zuid-Koreanen niet geïnteresseerd zijn in prijsoorlogen voor zonne-energie.

Het is een oorlog die China al heeft gewonnen. Eerst een korte geschiedenis om het grotere geheel hier te begrijpen. Voor een man die zogenaamd niet in klimaatverandering gelooft, redde Trump de binnenlandse industrie van veroudering. Sindsdien is de Solar Energy Industries Association (SEIA), voornamelijk bestaande uit Chinese exporteurs (ja, Canadian Solar maakt alles in Azië en de CEO is Chinees), en zonne-installateurs (bouw- en ingenieursbedrijven die geen zonnepanelen maken) betrokken geweest bij zware lobbyen en rechtszaken om die tarieven te stoppen.

Ze hebben talloze senatoren gewonnen, zowel Democraten als Republikeinen. Jacky Rosen (D-NV) en Jerry Moran (R-KS) pleitten voor meer invoer van zonne-energie, terwijl senatoren als Sherrod Brown (D-OH) en Marco Rubio (R-FL) voor het tegenovergestelde hebben gepleit. Rosen springt nog steeds op vrijhandel op zonne-energie. Dit zal de VS volledig onderbreken,.

De tarieven van sectie 201 van Trump zijn dit jaar verlopen. Na talrijke hoorzittingen van de zonne-energiesector met de VS. Het handelsbeleidscomité van de handelsvertegenwoordiger, en na een eindrapport van de International Trade Commission in december waarin werd aanbevolen de tarieven van sectie 201 nog eens vier jaar te behouden, besloot president Biden met de importeurs mee te gaan. Op 4 februari ging Biden tegen de aanbeveling van het ITC in.

Hij besloot enkele tarieven te behouden op zonnepanelen en zonnecellen, de pleinen die worden aangesloten op zonnepanelen die je op daken en op velden in het hele land ziet, maar ging op twee belangrijke punten tegen de ITC in. Die twee punten maken de tarieven tandeloos. Ten eerste verhoogde hij het quotum voor hoeveel zonnecellen in het land kunnen worden geïmporteerd met een factor bijna twee. De meeste zonnecellen, zoals 80% van hen, worden gemaakt in Azië.

Ten tweede, en nog belangrijker, ging Biden in tegen het besluit van de ITC om tarieven op dubbelzijdige zonnepanelen te behouden. Deze panelen, in de industrie bekend als „bifaciale zonne-energie”, worden voornamelijk gebruikt door nutsbedrijven. Trump had die tarieven van kracht, maar SEIA klaagde aan en bracht ze in het ongewisse. ITC zei dat Biden ze terug moest zetten.

Biden koos de kant van SEIA en mensen als Rosen en Moran. Dat betekent dat de grote zonne-energiebedrijven die je in het hele land ziet steeds meer in China zullen worden gemaakt. In één klap maakte Biden van China de nieuwe Sunshine OPEC. Afgelopen april zei Biden: „Als ik denk aan klimaatverandering, denk ik banen, is er geen reden waarom de messen die op windturbines draaien niet in Pittsburgh kunnen worden gebouwd in plaats van Peking.

Geen reden. Hij had het echter niet over zonne-energie. In plaats daarvan concentreerde hij zich op de installateurs. De installateurs installeren zonne-energie die bijna volledig is gemaakt door Chinese multinationals.

Van de top 10 zonneproducenten wereldwijd zijn er 8 Chinees, één is Zuid-Koreaans en één is Amerikaans, dat is First SolarFSLR in de thuisstaat Ohio van Sherrod Brown. China heeft jarenlang aanwijzingen genomen over de angst van de westerse wereld voor klimaatverandering om de dominante fabrikant van elektrische auto's, EV-batterijen, windturbines en zonne-energie te worden. Gaat over van energie-onafhankelijk zijn naar afhankelijk worden van China om de zonne-energie te maken die, als het doel van Biden wordt bereikt, verantwoordelijk zal zijn voor maar liefst 40% van de Amerikaanse elektriciteit. Zoals het is, zijn de meeste zonne-energie op daken afkomstig van bedrijven als Trina, ook Chinees.

Bij het verwijderen van tarieven op zonne-energie ging Biden tegen zijn eigen kiezers. Nu de uitsluiting van bifacials van tarieven en nu de invoerquota voor zonnecellen bijna verdubbelen, is het moeilijk te weten of er een U, S. Producent zal de speling van LG oppikken. De invoer van zonnecellen zal stijgen en dit zou kunnen leiden tot meer VS, S.

Maar een belangrijk risico is dat bifacials gemakkelijk kunnen worden verkocht als monofaciaal, expres verkeerd gelabeld voor export, zo dubbelzijdig als een handigheid om de getariefde monofaciale zonne-energie het land binnen te sluipen zonder het tarief van sectie 201. Vorig jaar slaagden de binnenlandse zonnefabrikanten er niet in het ministerie van Handel te overtuigen om achter Zuidoost-Azië aan te gaan wegens dumping. De export van zonne-energie uit Maleisië, Thailand en Vietnam is met ongeveer 30% gestegen. Het is aannemelijk dat er een nieuwe antidumpingzaak zou kunnen komen, aangezien de lokale bevolking hier wanhopig op zoek is naar overleven.

SEIA rekende op inflatieangsten en de lobby voor klimaatverandering voor haar steun bij het opblazen van de aanbeveling van het ITC aan Biden. Dat heeft nu een hoogtepunt bereikt toen de beslissing van Biden China de VS heeft opgeleverd,. Zonne-industrie, met name voor zonne-energie van nutskwaliteit. SEIA-leden vertelden de USTR tijdens hoorzittingen dat de VS, S.

Heeft niet de capaciteit om zonne-energie van nutskwaliteit te bouwen. De afschaffing van tarieven, lang vastgelopen als gevolg van SEIA-rechtszaken, betekent dat het veel minder waarschijnlijk is dat de a U, S. Het bedrijf zou in deze sector van de markt investeren als ze rechtstreeks met China concurreren. De beslissing van Biden is een grote tegenslag voor de VS,.

Fabrikanten van zonne-energie en de wereldwijde niet-Chinese zonne-industrie, waarvan LG deel uitmaakt. De beslissing om de zonne-energieactiviteiten in Alabama te sluiten, kwam uit Zuid-Korea. Tenzij het ministerie van Handel teruggaat en kijkt naar de antidumpingverzoekschriften tegen Zuidoost-Azië, of productiebelastingkredieten in de vastgelopen Build Back Better Act werken zoals sommigen in de branche geloven, dan zal China een nog groter belang van de VS bezitten, S. De pro-klimaatveranderingsmenigte in de VS, S.

Zijn meestal Eurocrat jetsetters (denk aan John Kerry en de voormalige lobbyisten in de binnenste cirkel van Biden); die allemaal Trump haten. Hoewel de afschaffing van tarieven door het Witte Huis geen knie-jerk reactie op Trump is (als Trump het deed, moet ik het ongedaan maken), is het een terugkeer naar de onderlinge afhankelijkheid van het globaliseringstijdperk van kumbaya. Het probleem is dat onderlinge afhankelijkheid afhankelijkheid is geworden. Als het gaat om energiezekerheid, als de VS,.

Gaat zijn lichten aan houden met zonnepanelen, zoals Biden en de Democraten duidelijk geloven, dan is vertrouwen op Xi's Sunshine OPEC een slecht idee. Kan geen zonne-energie importeren van Chinese multinationals. Maar alles? China zou dat nooit doen. De zonne-industrie zal moeten bewijzen dat de zonnepanelen en componenten die zij importeert niet met dwangarbeid in China worden geproduceerd.

Een belangrijke branchegroep zegt dat bedrijven zich hebben voorbereid om aan deze bar te voldoen, maar het is onduidelijk hoe soepel het nieuwe proces zal verlopen. Meer dan 100 megawatt aan zonnepanelen verschanst in metalen zeecontainers zat in US, S. Havens op verschillende punten vorig jaar blokkeerden de toegang tot het land, waaronder zendingen van zonnefabrikanten Jinko, Trina en Longi,'s werelds grootste paneelmaker. De zendingen werden gestopt vanwege vermoedelijke banden met Hoshine Silicon Industry, een siliciumleverancier gevestigd in de Chinese provincie Xinjiang.

Mensenrechtenorganisaties hebben gezegd dat meer dan 1 miljoen Oeigoeren en mensen uit andere etnische moslimminderheidsgroepen zijn gedwongen tot arbeid of vastgehouden in „heronderwijskampen” in Xinjiang, onderdeel van een campagne die de VS, S. De overheid identificeerde indicatoren van dwangarbeid bij de activiteiten van Hoshine en beperkte invoer in verband met het bedrijf. De Oeigoerse wet ter voorkoming van gedwongen arbeid, die vorig jaar door het Congres werd aangenomen en ondertekend door president Biden, wordt vandaag van kracht en breidt dat invoerverbod uit tot alles wat wordt geproduceerd in of met materialen uit de regio Xinjiang. De nieuwe wet gaat ervan uit dat elke invoer die terug te voeren is op Xinjiang dwangarbeid inhoudt, en de verantwoordelijkheid zal bij importerende bedrijven liggen om het tegendeel te bewijzen.

De regering heeft gezegd dat ze de invoer van polysilicium, dat wordt geproduceerd uit silicium en een essentieel materiaal is voor het maken van zonnepanelen, nauwlettend zal onderzoeken, evenals de invoer van katoen en tomaten. Zonnebedrijven bereiden zich al meer dan een jaar voor om aan de wettelijke voorwaarden te voldoen. Maar er is nog steeds op zijn minst enige „angst en vrees” in de branche omdat het niet helemaal zeker is hoe U, S. Customs and Border Protection (CBP) zal de wet handhaven, zei John Smirnow, algemeen adviseur bij de Solar Energy Industries Association, een zonnehandelsgroep.

Deze kwestie staat los van het onderzoek van het ministerie van Handel naar de vraag of nieuwe tarieven moeten worden opgelegd aan zonnepanelen uit Zuidoost-Azië. Het ministerie van Binnenlandse Veiligheid publiceerde eind vorige week meer informatie over zijn handhavingsstrategie. Een woordvoerder van het CBP vertelde Canary in een e-mail dat het een „robuust engagementplan” had opgesteld om ervoor te zorgen dat importeurs, belanghebbenden en andere geïnteresseerde partijen de informatie hebben die ze nodig hebben om aan de wet te voldoen, en wees op de richtlijnen die vorige week zijn vrijgegeven. Het bureau zei ook dat het brieven stuurde naar bedrijven waarvan bekend is dat ze producten hebben geïmporteerd die aan Xinjiang konden worden gekoppeld, maar weigerde te zeggen hoeveel van die brieven naar zonnebedrijven waren gestuurd.

Een aantal bronnen vertelde Canary Media dat de impact van de wetgeving op de zonne-industrie zal afhangen van de handhavingsstrategie van het CBP. Maar de beperkingen die vorig jaar aan Hoshine-producten werden opgelegd, boden een venster op hoe het bureau waarschijnlijk de nieuwe wet zal benaderen, zeiden ze. Verschillende zonnebedrijven, waaronder naar verluidt Jinko, Longi en Trina, hebben de vrijgave van hun gedetineerde producten kunnen veiligstellen. De Solar Energy Industries Association beveelt haar leden al maanden aan hun toeleveringsketens weg te leiden van Xinjiang.

Tot die leden behoren bedrijven, zoals Jinko, Longi en Trina, die in China zijn gevestigd, maar productiefaciliteiten hebben in andere landen. Smirnow zegt dat hij gelooft dat de meeste grote leveranciers van zonne-energie inmiddels hun toeleveringsketens hebben onderzocht en verbindingen met Xinjiang hebben geëlimineerd, althans voor de producten die ze naar de VS verzenden, S. Maar de invoerhaken en ogen waarmee enkele van de grootste leveranciers in de branche vorig jaar werden geconfronteerd, suggereren dat het volledig ontwarren van de toeleveringsketen voor zonne-energie uit Xinjiang om verschillende redenen moeilijk kan zijn. Haalt de meeste zonnepanelen uit Zuidoost-Azië, de stroomopwaartse toeleveringsketen voor die producten blijft enigszins duister en leidt vaak terug naar China.

Metaalsilicium is een belangrijke grondstof voor zonnepanelen. Het wordt omgezet in polysilicium, dat wordt gebruikt om blokken te maken, die vervolgens worden omgezet in wafels. Wafels worden omgezet in de cellen waaruit een zonnepaneel bestaat. Hoewel fabrikanten de productie van polysilicium buiten Xinjiang langzaam hebben verhoogd, produceert de regio nog steeds een aanzienlijk deel van het aanbod in de wereld.

China als geheel is goed voor 97 procent van de wafelvoorraad in de wereld, volgens het ministerie van Energie. In zijn richtlijnen die vorige week werden vrijgegeven, adviseerde het CBP dat bedrijven die producten importeren die polysilicium gebruiken volledige documentatie over de toeleveringsketen moeten verstrekken waarin „alle entiteiten die betrokken zijn bij de productie, manipulatie of export van geïmporteerde producten, evenals het land van herkomst voor elk materiaal” worden beschreven. Om aan de wet te voldoen, heeft Judith Alison Lee, co-voorzitter van de internationale handelspraktijkgroep bij advocatenkantoor Gibson Dunn, klanten in de zonne-industrie geadviseerd om een „extreem gedetailleerde boekhouding” van hun toeleveringsketen samen te stellen, afkomstig van de bron van materialen, zei ze. Het probleem is ingewikkeld omdat de toeleveringsketen voor zonne-energie ondoorzichtig kan zijn, vertelden verschillende bronnen Canary over beschuldigingen dat Chinese bedrijven niet voldoen aan verzoeken om opsporing.

En polysiliciumvoorraden kunnen worden gemengd om cellen te produceren. Sommige fabrikanten verdelen nu productielijnen of zelfs hele faciliteiten om zonneproducten alleen voor de VS te verwerken,. Smirnow citeerde een bedrijf dat alleen niet-Xinjiang-polysilicium ontvangt in een bepaalde faciliteit. Andere bedrijven, zei Smirnow, vertrouwen op Duitse of Amerikaanse, S.

Eén fabrikant die naar de VS verzendt,. Vertelde Canary dat meer zonneproducenten overschakelen naar enkele bronnen van polysilicium voor blokken om de traceerbaarheid te verbeteren. De fabrikant weigerde genoemd te worden vanwege de gevoeligheid van het probleem. Ondanks de gymnastiek in de toeleveringsketen lijkt geen enkele grote zonneleverancier volgens Smirnow materialen van Xinjiang volledig uit zijn wereldwijde activiteiten te hebben verwijderd.

De fabrikant die met Canary sprak, weigerde te zeggen of hij nog steeds materialen uit Xinjiang gebruikt voor producten die niet in de VS worden geïmporteerd,. Sommige landen, zoals Canada en Groot-Brittannië, hebben sancties opgelegd aan Chinese functionarissen vanwege schendingen van de mensenrechten in Xinjiang, maar geen enkel ander land heeft soortgelijke beperkingen opgelegd aan producten uit de regio. De Chinese autoriteiten zijn beschuldigingen van dwangarbeid blijven ontkennen en noemden hen een „grote leugen”. Nathan Picarsic, mede-oprichter van Horizon Advisory, die vorig jaar een rapport publiceerde over de banden van de zonne-industrie met Xinjiang, zei dat de inspanningen van de industrie tot nu toe niet voldoende zijn geweest om de kwestie van dwangarbeid daadwerkelijk aan te pakken.

Er is niet echt iets geweest dat we hebben gezien dat de echte indicatoren van blootstelling aan dwangarbeid daadwerkelijk verzacht, en dat is echt wat het doel zou moeten zijn. Lee van Gibson Dunn vroeg zich af of de wet een impact zal hebben die verder gaat dan bedrijven ertoe aanzetten hun leveranciers te veranderen voor goederen die in de VS worden geïmporteerd, S. Emma Foehringer Merchant is een voormalig stafschrijver voor Canary Media. Ze heeft aandacht besteed aan schone energie en klimaatverandering in publicaties als Greentech Media, Grist en The New Republic.

WALBRIDGE, Ohio: Aan de rand van Toledo, op een klein eindje rijden van de Interstate 90, rommelen duizenden glazen panelen langs assemblagelijnen in een fabriek die zal helpen bepalen of de regering-Biden twee van haar grootste doelen kan bereiken, de CO2-uitstoot drastisch verminderen en de afhankelijkheid van China verminderen. Posters in de lobby van de fabriek verklaren trots dat het bedrijf „China's door de staat gesubsidieerde dominantie van zonne-toeleveringsketens tegengaat en tegelijkertijd producten produceert die „uniek Amerikaans” en „in Ohio gemaakt” zijn. De banden van de zonne-industrie met de Chinese regio Xinjiang verhogen spook van dwangarbeid De technologie biedt een spraakmakende test van de ambitie van de Verenigde Staten om de productie opnieuw aan land te brengen na jaren van verlies van terrein aan de goedkope en door de staat gesubsidieerde fabrieken van China. De productie van de fotovoltaïsche cellen die zonnepanelen vormen, is gedaald van 13 procent van het wereldwijde aanbod naar minder dan 1 procent, terwijl het aandeel van China is gestegen van minder dan 1 procent naar 67 procent, volgens het National Renewable Energy Laboratory (NREL).

Zonne-energie is al de snelst groeiende bron van nieuwe elektriciteitsopwekking in de Verenigde Staten, waarbij energiebedrijven voornamelijk vertrouwen op panelen gemaakt door Chinese bedrijven. De regering-Biden zegt dat de inzetsnelheid moet verdrievoudigen of verviervoudigen als de natie het doel voor koolstofarm maken van 2035 wil bereiken. Douane- en grensbescherming begon deze zomer de invoer van zonnepanelen te blokkeren waarvan het dacht dat ze materialen van Hoshine Silicon konden bevatten, een Chinees bedrijf waarvan het zei dat het werknemers uit de vervolgde Oeigoerse minderheid leek te dwingen door hen te bedreigen of hun beweging te beperken. De Washington Post heeft gemeld dat de fabrieken van het bedrijf in de Chinese regio Xinjiang hebben deelgenomen aan door de staat gesponsorde programma's die Oeigoeren plaatsen in fabrieksbanen waarvan mensenrechtenonderzoekers zeggen dat werknemers niet kunnen weigeren.

Hoshine heeft geweigerd commentaar te geven en China heeft beschuldigingen over dwangarbeid ontkend. CBP-functionarissen hebben geweigerd te zeggen hoeveel invoer ze uiteindelijk kunnen blokkeren, maar Hoshine is's werelds grootste fabrikant van een materiaal dat wordt gebruikt om zonnepanelen op basis van silicium te produceren, waardoor het een alomtegenwoordige leverancier van de industrie is. Maar het verdubbelen van zijn wereldwijde productie tot ongeveer 17 gigawatt aan panelen per jaar zal nog steeds niet voldoen aan de huidige VS, S. Tempo van de installatie van zonnepanelen, dat dit jaar meer dan 20 gigawatt zou kunnen bedragen.

En de panelen van First Solar zijn ontworpen voor gebruik in elektriciteitsbedrijven, niet voor residentiële daken. Experts op het gebied van zonne-energie zeggen dat ze geloven dat de Verenigde Staten panelen uit China zullen blijven importeren, maar dat het volume zou kunnen dalen naarmate de federale overheid haar verbod handhaaft, en terwijl sommige wetgevers aandringen om panelen van Chinese makelij uit federaal gefinancierde energieprojecten te snijden. Zonnepanelen zijn gemaakt van halfgeleidermaterialen die zonlicht omzetten in elektriciteit. Wanneer licht de panelen raakt, breken elektronen in het halfgeleidermateriaal los van hun atomen en vormen ze een elektrische stroom.

Verschillende panelen produceren verschillende vermogensniveaus, variërend van ongeveer 300 watt tot 600 watt. Chinese bedrijven gebruiken silicium als halfgeleider en hebben een enorme toeleveringsketen opgebouwd om het materiaal uit kwarts te ontginnen en er panelen van te maken. Forse staatssubsidies van Chinese zonnebedrijven hielpen veel VS, S. En Europese panelproducenten waren tien jaar geleden failliet.

First Solar, dat voortkwam uit een voorganger die in de jaren negentig werd opgericht door Toledo-ondernemer Harold McMaster, was een van de weinigen die volhield. Het bedrijf gebruikt een andere halfgeleiderverbinding genaamd cadmiumtelluride en brengt deze aan op glaspanelen in een ultradunne laag met behulp van een methode ontwikkeld door McMaster en zijn collega's. First Solar produceert de verbinding uit bijproducten van de mijnbouw van koper en zink. Op een recente middag in de fabriek in Ohio reisde een eindeloze lijn glaspanelen door machines die lagen cadmiumtelluride en andere materialen afzetten.

De panelen rolden vervolgens onder lasers die roosters in hun oppervlak sneden, om individuele cellen te creëren die zouden helpen elektrische stroom uit elk paneel te kanaliseren. Het hele proces duurt ongeveer vier uur, waarna de panelen op vrachtwagens worden geladen voor voornamelijk binnenlandse levering. Biden-functionarissen trompetteren hoe zonne-energie tegen 2050 bijna de helft van de elektriciteit van het land kan leveren De stijgende kosten van het verzenden van panelen uit Azië hebben bijgedragen aan het maken van U, S. Dat geldt ook voor invoertarieven die zijn geheven door de regeringen Obama en Trump om binnenlandse fabrikanten te beschermen tegen de door de staat gesubsidieerde zonne-industrie van China.

Jon Ossoff (D-Ga). Installateurs van zonnepanelen zeggen dat ze geloven dat ze kunnen documenteren dat sommige Chinese leveranciers vrij zijn van dwangarbeid, waardoor ze kunnen blijven importeren. De Solar Energy Industries Association, die paneelinstallateurs en anderen vertegenwoordigt, heeft een „traceerbaarheidsprotocol” ontwikkeld waarvan wordt gezegd dat het ervoor zal zorgen dat haar leden geen componenten kopen die verband houden met dwangarbeid. De groep heeft auditors met kantoren in China aangeboord om de naleving te controleren.

Murphy, hoogleraar mensenrechten en hedendaagse slavernij aan de Sheffield Hallam University in het Verenigd Koninkrijk, die heeft gerapporteerd over dwangarbeid in de Chinese zonne-industrie, uitte twijfel dat dergelijke audits zouden werken, aangezien de Chinese autoriteiten binnenlandse bedrijven onder druk hebben gezet om niet te voldoen aan hen. First Solar, voegde ze eraan toe, „zal niet de hele wereld van zonnepanelen kunnen voorzien. Ze wijzen er echter wel op dat er alternatieven zijn. De Clean Power Alliance, een non-profitorganisatie die hernieuwbare energie koopt van stroomgeneratoren en deze verkoopt aan huishoudens en bedrijven in Zuid-Californië, begon onlangs haar elektriciteitsleveranciers te verplichten contracten te ondertekenen waarin werd bevestigd dat geen van hun componenten met dwangarbeid is gemaakt.

Widmar, de CEO van First Solar, zei dat hij er bij klanten op heeft aangedrongen soortgelijke actie te ondernemen. De relatie tussen fabrikanten van zonnepanelen in de Verenigde Staten en die in China is ingewikkeld. Enerzijds concurreren in het buitenland gemaakte zonnepanelen gemaakt met Chinese onderdelen directe concurrentie met de VS. Zonnebedrijven vertrouwen op enkele van diezelfde Chinese bedrijven voor grondstoffen en componenten.

WALBRIDGE, Ohio Zonnepanelen maken deel uit van elke formule om klimaatverandering te bestrijden, maar de VS, S. Maakt er maar weinig van, aangezien gesubsidieerde fabrikanten in China de markt domineren. Lees verder uw artikel met een WSJ-lidmaatschap. Het ministerie van Handel vorige week dat het beschuldigingen zou onderzoeken dat fabrikanten van zonnepanelen in Zuidoost-Azië onderdelen van Chinese makelij gebruiken en U ontwijken.

Bovendien heeft het Congres een wetsvoorstel ingediend dat de federale aanschaf van zonnepanelen die in China zijn vervaardigd of geassembleerd, verbiedt. Als u een zonnestelsel voor thuis wilt installeren, weet u misschien niet welk land de panelen moet kiezen. Ambtenaren uit de industrie waarschuwden dat zelfs de mogelijkheid dat sancties worden opgelegd aan panelen die uit de vier genoemde landen worden geïmporteerd, de uitrol van zonne-energieproducten in de Verenigde Staten zou veroorzaken. Maakt meestal zonnepanelen, die afhankelijk zijn van zonnecellen die voornamelijk uit Azië worden geïmporteerd, en voornamelijk van Chinese bedrijven, maar niet altijd.

De afdeling kondigde 28 maart aan dat het beweringen van de in Californië gevestigde zonnepaneelfabrikant Auxin Solar zou onderzoeken dat fabrikanten van zonne-energieapparatuur in Cambodja, Maleisië, Thailand en Vietnam nauwe zakelijke banden hebben met bedrijven in China die de grondstoffen en sommige componenten produceren. van zonnepaneelassemblages. Vul het formulier in voor een gratis offerte voor zonne-energie met een aangepaste satellietindeling en een uitsplitsing van de productie van zonne-energie, federaal belastingkrediet en energiecompensatie. Als reactie daarop legde het ministerie van Handel tarieven op aan Chinese zonnepanelen van maar liefst 250% van hun verkoopprijs.

(CNN), De zonne-energie-industrie is in paniek geraakt en projecten komen tot stilstand nadat de regering-Biden een onderzoek heeft gestart waarvan sommige CEO's op zonne-energie zich zorgen maken dat het de industrie zou kunnen tanken. .

Leave Reply

Required fields are marked *