Is trina solar een Chinees bedrijf?

Trina solar, opgericht in 1997 door Gao Jifan, hielp de industrie te veranderen en groeide snel uit van een van de eerste PV-bedrijven in China tot een wereldleider op het gebied van zonnetechnologie en -productie. Philip Shen, analist van de zonne-industrie bij Roth Capital Partners, zei dat zijn discussies met elektriciteitsbedrijven en andere panelkopers aangeven dat JinkoSolar, gevestigd in Shanghai, een van de zwaarst getroffen fabrikanten is geweest, waarbij CBP panelen vasthoudt die ongeveer 100 megawatt aan elektriciteit kunnen genereren.

Is trina solar een Chinees bedrijf?

Trina solar, opgericht in 1997 door Gao Jifan, hielp de industrie te veranderen en groeide snel uit van een van de eerste PV-bedrijven in China tot een wereldleider op het gebied van zonnetechnologie en -productie. Philip Shen, analist van de zonne-industrie bij Roth Capital Partners, zei dat zijn discussies met elektriciteitsbedrijven en andere panelkopers aangeven dat JinkoSolar, gevestigd in Shanghai, een van de zwaarst getroffen fabrikanten is geweest, waarbij CBP panelen vasthoudt die ongeveer 100 megawatt aan elektriciteit kunnen genereren. De regering Biden verbiedt de invoer van zonnepanelen in verband met dwangarbeid in de Chinese regio Xinjiang. Ambtenaren zijn begonnen met het blokkeren van de invoer van zonnepanelen waarvan zij denken dat ze producten van dwangarbeid in China kunnen zijn, waarbij een recent verbod wordt geïmplementeerd dat de bouw van zonne-energieprojecten in het hele land zou kunnen vertragen.

De hausse in de ontwikkeling van zonne-energie in Europa was het resultaat van landen die zich inzetten om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en bereid waren genereuze feed-in-tarieven te bieden aan zonne-ontwikkelaars. Canadian Solar, een bedrijf met hoofdkantoor in Ontario met productiefaciliteiten in China, en Trina Solar, gevestigd in Changzhou, China, lijken ook panelen te hebben laten vasthouden door CBP, zei Shen in een onderzoeksrapport. Leidinggevenden en analisten uit de industrie zeiden dat zonnepanelen van ten minste drie Chinese bedrijven de afgelopen weken het doelwit zijn geweest, en een woordvoerder van douane- en grensbescherming bevestigde per e-mail dat het bureau „een aantal detenties van producten heeft gedaan onder het invoerverbod.

Leave Reply

Required fields are marked *