Welke zonnepanelen worden in China gemaakt?

Bepalen waar zonnepanelen worden gemaakt, is niet zo eenvoudig als je zou denken. Van's werelds top 10 fabrikanten van zonnepanelen zijn er zeven gevestigd in China, terwijl alleen First Solar in de Verenigde Staten is gevestigd.

Welke zonnepanelen worden in China gemaakt?

Bepalen waar zonnepanelen worden gemaakt, is niet zo eenvoudig als je zou denken. Van's werelds top 10 fabrikanten van zonnepanelen zijn er zeven gevestigd in China, terwijl alleen First Solar in de Verenigde Staten is gevestigd. De twee overgebleven fabrikanten op de lijst komen uit Zuid-Korea en Canada, hoewel de laatste ook vaak als Chinees wordt beschouwd. Zonnemodules zelf zijn gemaakt van zonnecellen, die op hun beurt zijn gemaakt van siliciumwafels, de dunne plakjes silicium die worden gebruikt als halfgeleiders in alle elektronica, inclusief zonnepanelen.

Naast vragen over de kwaliteit van materialen, zijn er voldoende redenen om u zorgen te maken over de oorsprong van elk zonnepaneel dat u kunt kopen. Bovendien introduceerde het Congres een wetsvoorstel dat de federale aanschaf van zonnepanelen die in China zijn vervaardigd of geassembleerd, verbiedt. Deze merken zijn Suntech (Chinese fabrikant van PV-panelen), Sunways (Duitse leverancier van omvormers voor zonne-energie), SAG (Duitse projectontwikkelaar), MeteoControl (Duits energiesysteem O% 26M en serviceprovider) en Powin (leverancier van oplossingen voor energieopslag in de VS). De ESG-rapporten van enkele van de toonaangevende zonne-energiefabrikanten die hun producten in Noord-Amerika verkopen, kunnen gewetensvolle consumenten helpen zonne-energiebedrijven te vergelijken.

Om te bepalen waar zonnepanelen worden gemaakt, moet de zonneketen worden getraceerd van het eindproduct tot hun componenten en de grondstoffen waarvan ze allemaal zijn gemaakt. SOLMAX New Energy is een allesomvattend zonnebedrijf dat zich richt op de integratie en productie van verschillende zonneproducten met een specialisatie in zonne-PV-modules. LUXEN wordt erkend als het toonaangevende internationale zonnemerk en zet zich in voor het leveren van betrouwbare en efficiënte zonneproducten. In 1997 werd de Motech Solar Division opgericht en in 2000 begonnen ze zonnecellen te produceren en waren ze een pionier in de productie en marketing van hoogwaardige mono- en multikristallijne siliciumzonnecellen.

Met meer dan 20 jaar ervaring in de zonne-industrie wordt GermanSolar nu beschouwd als de toonaangevende leverancier van zonne-energieoplossingen en zonne-PV-modules in China met kantoren in Singapore, Duitsland, de VS, India en Taiwan. Zoals veel vervaardigde goederen, is een enkel zonnepaneel (of „module”) gemaakt van meerdere onderdelen die worden vervaardigd door afzonderlijke bedrijven over de hele wereld met behulp van grondstoffen uit nog meer delen van de wereld. Sommige van hun producten omvatten zonnewafels, zonnecellen, zonnemodules, evenals omvormers en snellaadapparaten. Ze zijn gespecialiseerd in innovatie op het gebied van zonnemoduletechnologieën en leveren de beste LCOE (Levelized Cost Energy) zonneproducten aan hun zonne-klanten over de hele wereld.

Douane- en grensbescherming verbood de invoer van zonnepanelen die materialen zouden kunnen bevatten van Hoshine Silicon, een Chinees bedrijf dat wordt beschuldigd van dwangarbeidspraktijken. Is een zonnebedrijf dat zich bezighoudt met onderzoek, ontwerp, productie en distributie van zonnecellen, zonnemodules, evenals de ontwikkeling van het fotovoltaïsche systeem. Net als bij andere kwesties van eerlijke handel betekent het ondersteunen van een rechtvaardige energietransitie dat niet alleen de kwaliteit van het product, maar ook van het productieproces van zonnepanelen wordt beoordeeld.

Leave Reply

Required fields are marked *