Zijn er zonnepanelen die niet in China worden gemaakt?

De overgrote meerderheid van de zonnepanelen wordt nu in China gemaakt, een paar gemaakt in andere landen en slechts één gemaakt hier in Australië. Buiten China zijn fabrikanten van zonnewafels en cellen beperkt.

Zijn er zonnepanelen die niet in China worden gemaakt?

De overgrote meerderheid van de zonnepanelen wordt nu in China gemaakt, een paar gemaakt in andere landen en slechts één gemaakt hier in Australië. Buiten China zijn fabrikanten van zonnewafels en cellen beperkt. Er is NorSun in Noorwegen (momenteel minder dan 500 MW), LONGi in Maleisië (~1 GW), JA Solar in Vietnam (~1 GW), Meyer Burger die opstart in Duitsland (~1 GW), en mogelijk een paar kleinere outfits in Taiwan, misschien 4 GW in totaal. Bedrijven hebben een veel grotere productiecapaciteit (waarschijnlijk ongeveer 23 GW op volle capaciteit).

En dit houdt geen rekening met de productie van polysilicium in Europa. Heliene is gevestigd in Sault St. Marie, Ontario, Canada, en produceert daar de meeste zonnepanelen. Heliene heeft echter ook een productiefaciliteit in Minnesota.

De zonnepanelen van het bedrijf komen in aanmerking voor het Made in Minnesota Solar Incentive Program, dat een contante betaling biedt aan eigenaren van zonnestelsels in Minnesota die zonnepanelen installeren die in de staat zijn vervaardigd. Hun belangrijkste product is een beetje ongebruikelijk omdat ze hun zonnepanelen maken met dunne-film fotovoltaïsche energie, in plaats van met kristallijn silicium zoals de meeste zonnefabrikanten. Bovendien introduceerde het Congres een wetsvoorstel dat de federale aanschaf van zonnepanelen die in China zijn vervaardigd of geassembleerd, verbiedt. Dat gezegd hebbende, SunPower-panelen zijn veel duurder dan een goedkoper merk zoals AXITEC en dus zullen de grootte van uw zonnestelsel en paneeloutput u helpen beslissen wat de meeste zonnebesparingen en de meest onmiddellijke terugverdientijd zal genereren.

Mission Solar is gevestigd in San Antonio, Texas, waar ze al hun zonnepanelen ontwerpen, engineeren en assembleren. Hoewel de overgrote meerderheid van de zonneproducenten hun apparatuur importeert uit Zuidoost-Azië (zelfs in het geval van toonaangevende Amerikaanse zonnebedrijven zoals SunPower), is er een korte lijst van Amerikaanse zonnebedrijven die hun zonnepanelen hier in de Verenigde Staten daadwerkelijk maken als je erover nadenkt om zonne-energie te installeren en wilt dat uw project zonnepanelen van Amerikaanse makelij bevat, moet u misschien met een paar installateurs praten. Toen men zonne-PV wilde, konden ze nog vier tot zes Chinese zonnepanelen kopen, dezelfde generatie per dag uitbrengen en bijna de helft kosten wat Solyndra produceerde. Solaria is een kleine zonnefabrikant uit Californië die gespecialiseerd is in het maken van aantrekkelijke, hoogwaardige zonnepanelen - vergelijkbaar in veel opzichten met Mission Solar.

Op dit moment is de (enige) fabrikant van zonne-PV-panelen die van plan is zijn product tegen 2028 op productielijnen op zonne-energie te maken, de fabrikant van dunne-filmpanelen, First Solar. Op het moment van opening beweerde Hanwha dat het de grootste zonne-fabriek op het westelijk halfrond was, met 650 werknemers en een dagelijkse productiecapaciteit van 12.000 panelen. Ze produceren goedkope zonnepanelen met halfceltechnologie die qua efficiëntie in het middensegment vallen - hoewel ze beter presteren dan de meeste van hun concurrenten uit het middensegment. Nieuwe Tindo-zonnepanelen zijn van Australische makelij en eigendom van Australië, met een focus op het produceren van hoogwaardige producten.

Als u zich zorgen maakt over Chinese panelen van lage kwaliteit, vermindert het selecteren van een in Duitsland gemaakt zonnepaneel het risico. JinkoSolar produceert een breed scala aan zonne- en opslagproducten voor gebruik in zonneprojecten van elke omvang.

Leave Reply

Required fields are marked *