Zijn lg zonnepanelen gemaakt in China?

Bij LG geloven we niet in het uitbesteden van de productie van onze zonneproducten. We produceren al onze zonnepanelen in onze eigen productiefaciliteiten in Gumi, Zuid-Korea, en Huntsville, Alabama.

Zijn lg zonnepanelen gemaakt in China?

Bij LG geloven we niet in het uitbesteden van de productie van onze zonneproducten. We produceren al onze zonnepanelen in onze eigen productiefaciliteiten in Gumi, Zuid-Korea, en Huntsville, Alabama. De overgrote meerderheid van de zonnepanelen wordt nu in China gemaakt, een paar gemaakt in andere landen en slechts één gemaakt hier in Australië. Probeer een weloverwogen beslissing te nemen en kies een fabrikant die eruitziet alsof ze er voor de lange termijn zullen zijn.

Het grootste probleem dat we het afgelopen decennium in deze branche hebben gezien, zijn fabrikanten die de tand des tijds niet doorstaan, waardoor klanten geen garanties en geen ondersteuning hebben. Enkele van de meest gediversifieerde fabrikanten van zonne-energie zijn Phono Solar, LG Solar, Q-Cells en Hyundai. Er zijn echter voor- en nadelen van elk zonnepaneelmerk om te overwegen. Als Koreaans bedrijf wordt het grootste deel van de productie van LG gedaan in Zuid-Korea, dit is waar de Neon R en Neon X worden vervaardigd.

Om de kosten te verlagen en een paneel tegen een lagere prijs te leveren, produceert LG hun Mono X-reeks in China. Met uitzondering van First Solar (dat zijn producten niet op de residentiële markt brengt), gebruiken de hierboven genoemde zonnepanelen silicium om zonlicht om te zetten in elektriciteit. Op de LG NEON H is de productgarantie 25 jaar, dat is 10-15 jaar langer dan een standaard zonnepaneel. Hun zonnepanelen maken gebruik van heterojunctietechnologie (HJT), die conventionele monokristallijne siliciumcellen combineert met amorf silicium dunne-filmcellen.

Hoewel Mission geen eigen zonnecellen produceert, worden de panelen ontworpen en geassembleerd op het hoofdkantoor van San Antonio. Solaria is een kleine zonnefabrikant uit Californië die gespecialiseerd is in het maken van aantrekkelijke, hoogwaardige zonnepanelen - vergelijkbaar in veel opzichten met Mission Solar. Hoewel de meeste fabrikanten een reeks monokristallijne panelen produceren op basis van de meer gebruikelijke, goedkopere siliciumcellen van het P-type, vervaardigt LG voornamelijk panelen met monokristallijne N-type cellen die een hoger rendement en een veel lagere degradatie hebben gedurende de levensduur van het paneel. Uiteraard hebben de Neon R-panelen ook een premiumprijs, die ongeveer 45% duurder is dan meer gebruikelijke mono P-type panelen.

Tindo is echter zeker niet voor iedereen weggelegd en er zijn voor- en nadelen aan het gebruik ervan zoals elk ander zonnepaneel. Met een maximale efficiëntie van 22,0% kunnen de Neon R-panelen tot 380W genereren uit een paneel dat slechts iets groter is dan een standaard paneel met 60 cellen. Hoewel de uiteindelijke assemblage van een zonnepaneel in Amerika zou kunnen plaatsvinden, kunnen de grondstoffen zoals aluminium, glas en polysilicium overal ter wereld worden gekocht. Maar de realiteit is dat er op dit moment maar één keuze is voor een zonnepaneel dat hier in Australië wordt gemaakt en dat het niet voor iedereen geschikt is.

Amerikaanse tarieven op zonnepanelen betekenen dat de panelen die u op uw huis zou installeren waarschijnlijk in Ohio zijn gemaakt. In het gedeelte Veelgestelde vragen van de Australische website van LG Energy is er een subsectie gewijd aan het waarschuwen van consumenten voor het kopen van goedkope zonnesystemen, inclusief advies voor degenen die zich afvragen wat ze moeten doen als het zonnebedrijf dat hun systeem heeft geïnstalleerd zijn activiteiten heeft gesloten. We hebben in het verleden andere zonnepanelen laten vervaardigen in Australië, maar op dit moment is Tindo het enige merk dat hier nog zonnepanelen produceert.

Leave Reply

Required fields are marked *